Архітектура

Розширення австралійського будинку навиворіт розмиває зовні і всередині

Розширення австралійського будинку навиворіт розмиває зовні і всередині

Ендрю Мейнард Архітектори отримали складне завдання, коли сім'я в Австралії хотіла побудувати прибудову до свого будинку. Команда підійшла до нього і розробила дуже незвичне розширення, яке розмило тонку межу між приміщеннями та зовні.

[Джерело зображення: Ендрю Мейнард Архітектори]

Прибудова була розроблена в різних частинах, причому перша з них знаходилась біля основної частини будинку, де було місце для вітальні, кухні та їдальні. Ця частина прибудови отримала притулок за допомогою розсувних дверей, які можна відкрити під час гарної погоди. Решту розширення можна назвати просто дивним; однак він має дизайн, який має багато сенсу.

[Джерело зображення: Ендрю Мейнард Архітектори]

Власники будинків також просили музичну студію та приміщення для зберігання речей розмістити в дальньому кінці саду, і замість того, щоб будувати окрему будівлю, архітектори подовжували прибудову через незакриту секцію, створюючи зв'язок між студією та кухнею. У той же час це дало жителям простір між ними, який був напіввідкритим. Потім дизайнери вирішили трохи повеселитися, встановивши у просторі ванну.

[Джерело зображення: Ендрю Мейнард Архітектори]

Говорячи про незвичайний дизайн будівлі, Ендрю Мейнард Архітектори сказав: "Будівельні об’єкти захоплюють і часто дуже гарні. Блукаючи вулицею та натрапляючи на анонімний будинок у будівництві, ми всі хвилюємось можливостей. Ми всі уявляємо, якою могла б бути готова будівля. Сайт стільки обіцяє, коли немає нічого іншого, як дерев’яний або сталевий каркас. Це спортзал у джунглях, реліквія та скелет, повний гри та фантазії. Часто це тоді, коли будівля є найкрасивішою."

[Джерело зображення: Ендрю Мейнард Архітектори]

Незвичайний відкритий внутрішній простір отримав незвичну назву Cut Paw Paw, і він також має деякі зелені посвідчення. Там, де це було можливо, архітектори використовували високоефективну ізоляцію, тоді як дощова вода використовується з користю, оскільки вона збирається в резервуар і використовується для змивання туалету, зрошення саду та використання в пральній машині. Вікна та отвір прибудови також були розроблені з метою оптимізації пасивного охолодження, а ставок розташований поблизу прибудови, щоб допомогти охолодити безпосередню зону поблизу.

[Джерело зображення: Ендрю Мейнард Архітектори]


Перегляньте відео: Every Breath You Take - Sting u0026 The Police (Жовтень 2021).